• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Kompatibilitet

Anslutningsmöjligheter

Funktioner

Antal termostater

Uppvärmning

Uppvärmning

Smart uppvärmning med tink

Vill du hålla dig varm och bekväm under årets kalla månader utan att behöva oroa dig för höga kostnader? Då är det viktigt med ett effektivt värmesystem. Cirka 80 procent av hushållens energikostnader går till uppvärmning och varmvatten. Om du optimerar ditt uppvärmningsbeteende kan du minska dessa kostnader avsevärt och det har en positiv inverkan inte bara på din plånbok utan även på kvaliteten på inomhusklimatet. Vi på tink vill gärna visa dig hur du kan värma upp smart, minska dina energiräkningar och förbättra miljön i ditt hem.

Filter
...

Introduktion till smart uppvärmning

När det gäller smarta hem och smart uppvärmning kan det ibland verka komplicerat. Det är därför vi vill ta dig igenom steg för steg för att förklara allt för dig, så att du får en tydlig bild av vad smart uppvärmning innebär och vilka alternativ som finns tillgängliga.

Vad är smart uppvärmning?

Smart uppvärmning är mer än bara uppvärmning - det handlar om komfort, effektivitet och energibesparing. Med smart uppvärmningsteknik kan du värma upp ditt hem på ett sätt som är perfekt anpassat till dina behov. Med hjälp av automatisering och avancerade kontrollalternativ via din smartphone eller surfplatta kan du optimera ditt värmesystem. Tack vare detta smarta tillvägagångssätt kan du inte bara spara pengar, utan också njuta av en behaglig och varm miljö.

Hur fungerar smart uppvärmning?

Du behöver inte byta ut hela ditt värmesystem för att få smart uppvärmning. Smart uppvärmning börjar ofta med installation av smarta termostater och elementreglage. Dessa enheter är anslutna till ett centralt system via Wifi eller radiosignaler. På så sätt kan du exakt styra temperaturen i ditt hem, antingen manuellt via en app eller automatiserat via en väggmonterad termostat.

Netatmo smart heating

Fördelarna med smart uppvärmning

Energieffektivitet

Med smarta termostater och elementventiler kan du automatiskt sänka värmen i rum som inte används, vilket ger lägre energikostnader.

Bättre för miljön

Effektiv uppvärmning innebär lägre energiförbrukning, vilket är bra för miljön och minskar ditt koldioxidavtryck.

Automatisering

Smarta värmesystem kan lära sig mer om dina vanor och preferenser och automatiskt anpassa sig till ditt dagliga schema.

Spara på energikostnader

Genom att använda uppvärmningen mer effektivt kan du spara mycket pengar på uppvärmningskostnaderna på lång sikt.

Komfort och bekvämlighet

Fjärrstyr din uppvärmning via en app på din smartphone, så att du alltid kommer hem till ett varmt hus, oavsett var du befinner dig.

Smart integrering

Du kan integrera ditt smarta värmesystem med andra smarta hem-enheter, som röststyrda assistenter eller säkerhetssystem, för att sömlöst hantera hela ditt hem.

tink tips

Några praktiska tips för att spara ännu mer på uppvärmningskostnaderna:

  1. Värm endast upp vid behov.
  2. Ställ in den perfekta temperaturen och undvik slöseri.
  3. Håll fönster och dörrar stängda för att minimera energiförlust.
  4. Ventilera effektivt för ett hälsosamt inomhusklimat.
  5. Styr och optimera ditt uppvärmningsbeteende med våra smarta termostater.

Våra smarta värmeprodukter

Smarta termostater

Smart Home Heizung Raumthermostate

Styr temperaturen i ditt hem från din smartphone med smarta termostater från ledande varumärken.

Till produkter

Smart elementtermostater

Smart Home Heizkörperthermostate kaufen

Byt ut dina traditionella elementtermostater och styr dina element på ett smart sätt.

Till produkter

Golvvärmesystem

Smart Home Fußbodenheizung

Njut av behaglig och jämn värme med våra golvvärmesystem, som du kan integrera i ditt smarta hem.

Till produkter

Smart klimatstyrning

Smarte Heizungssensoren für energieeffiziente Heizung

Skapa den perfekta atmosfären i ditt hem med smarta luftkonditioneringssystem som övervakar temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet.

Till produkter

Styrenheter

Smart Home Heizung Zentralen

En smart controller styr termostaterna som är fördelade över hela ditt hem. Samtidigt kommunicerar styrenheten med dig via din smartphone.

Till produkter

Undrar du vilken smart termostat som är rätt för ditt hem?

Klicka här

Alla dina frågor om smart uppvärmning

Smarta värmesystem kan integreras med termostater, radiatorventiler, värmepannor, värmepumpar och till och med golvvärmesystem. Populära varumärken som vi säljer är tado, Netatmo och Bosch Smart Home.

I regel kan du styra ditt smarta värmesystem via en smartphone-applikation. Vissa system erbjuder även röststyrning via röstassistenter som Amazon Alexa eller Google Assistant.

Ja, ett smart värmesystem kan sänka dina energikostnader genom att reglera temperaturen mer effektivt och undvika onödig uppvärmning. Det anpassar sig till din livsstil och kan till och med lära sig av dina preferenser för att styra uppvärmningen optimalt.

Integritet och säkerhet är viktigt med smarta värmesystem. Se till att du använder starka lösenord, aktiverar tvåfaktorsautentisering och regelbundet kontrollerar säkerhetsinställningarna. Att dela data med tredje part är också något att se upp med.

Ja, smarta värmesystem kan integreras med solenergisystem eller andra förnybara energikällor. Detta kan bidra till att maximera användningen av förnybar energi och minska kostnaderna.