• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Kompatibilitet

Trädgård

Njut av din smarta trädgård

Om du har en vacker trädgård så kommer du att vilja spendera mer tid i denna och när trädgården är välskött känner du förstås ännu mer harmoni. Att ha en välskött trädgård kräver dessvärre en hel del arbete. Det skall regelbundet klippas och vattnas och lampor skall tändas och släckas. Smarta trädgårdsredskap kan ta hand om dessa uppgifter enkelt och utan större ansträngning.

Filter

Hur skapar du din egen smarta trädgård?

Har du tänkt på hur skönt det skulle kännas om allt trädgårdsarbete såsom att vattna växter eller klippa gräsmattan, gick att sköta genom en enkel knapptryckning? Detta är inte längre önsketänkande för i den smarta trädgården kommunicerar redskapen med varandra oavsett om det gäller gräsklippning, bevattning eller belysning. En smart trädgård skapar komfort så att du inte behöver göra något annat än att njuta av din välskötta trädgård.

Hur fungerar smart trädgårdsarbete?

I din smarta trädgård ansluter du dina redskap till varandra eller till hubs via till exempel Wifi eller bluetooth. På så sätt kan de kommunicerar med varandra och med din smartphone eller surfplatta. Sensorer i trädgården talar om för dig via appen när det är dags att vattna eller klippa, och robotgräsklipparen eller det smarta bevattningssystemet sköter resten. Alternativt kan du styra ditt bevattningssystem och din gräsklippare genom endast ett knapptryck i appen, även när du inte är hemma.

Vilka är fördelarna med en smart trädgård?

Trädgårdsunderhåll är vanligtvis väldigt tidskrävande: du kan ägna hela helgdagar åt gräsklippning och bevattning av växter. Smarta trädgårdsredskap gör arbetet enklare och mindre tidskrävande. Som tur är kan du med en smart trädgård starta gräsklipparen och bevattningssystemet med endast en knapptryckning. Om du till och med tycker det är för krävande kan du automatisera din trädgårdsskötsel efter tidsscheman. Du behöver inte ens tänka på trädgårdsarbetet längre och din trädgård kommer fortfarande att se perfekt ut.

En smart trädgård sparar inte bara tid utan är också hållbar och ekonomisk till exempel drivs robotgräsklippare av el och smarta sprinklersystem minskar vattenförbrukningen. De smarta pumparna använder bara så mycket vatten som behövs för att vattna gräsmattan och växterna optimalt.

Fördelarna med en smart trädgård:

  • Betydande tidsbesparingar
  • Skapar en mer välmående trädgård
  • App-kontroll med fjärråtkomst
  • Trädgårdsredskap som kräver lite underhåll
  • Mer ekonomiskt och hållbart än konventionella trädgårdsredskap

Vilka typer av smarta trädgårdar finns det?

Smart gräsklippning: Låt robotgräsklipparen klippa din gräsmatta

En välskött gräsmatta bidrar till en vacker trädgård. Men regelbunden gräsklippning är inte alltid den populäraste fritidssysslan. Efter en lång arbetsdag är det förståeligt om du inte orkar klippa gräsmattan och du vill inte heller slösa bort dina helger på att sköta gräsmattan. Lyckligtvis kan smarta gräsklippare göra jobbet åt dig. Dessa trädgårdsmästare klipper gräset självständigt utan att föra allt för mycket oljud.

Smart bevattning: Den perfekta mängden vatten för gräs, växter och blommor

För att hålla en trädgård i toppskick är det inte bara gräsmattan som måste klippas, det krävs bevattning också. Växter, blommor och gräs behöver ljus samt regelbundet och tillräckligt med vatten. Men när ska du vattna din trädgård och hur mycket vatten behöver den? Denna process kan också automatiseras med smarta trädgårdssensorer som kommunicerar med sprinklersystemen för att säkerställa en optimal vattentillförsel.

Smart trädgårdsbelysning

Med smart trädgårdsbelysning kan du kombinera en vacker trädgård med praktiska funktioner. Med rätt belysning vid kvällningen kan du skapa en mysig stämning på din uteplats. Smart utomhusbelysning, bärbara lampor eller ljusslingor med dina favoritfärger bidrar alla till en unik atmosfär. Med smarta tidsinställningar kan du spara energi och ändå njuta av din trädgård. Du kan enkelt styra din trädgårdsbelysning genom endast en knapptryckning i appen eller via röstkommando. Så du har full kontroll över din utomhusbelysning när som helst och vart som helst.

Andra delar av den smarta trädgården

Torka, regn eller storm? Installera väderstationer om du alltid vill veta exakt hur vädret är. De varnar dig till exempel när vädret blir dåligt, så att du kan förbereda dig i tid. Du kan också installera Wifi-adaptrar, som också är lämpliga för utomhusbruk, vilket gör det enklare att lägga till smarta funktioner i konventionella trädgårdsredskap. Uppgradera din gamla vattenspridare eller dina utomhuslampor för att kunna ansluta till ekosystemet i din smarta trädgård.

Vad ska jag tänka på i en smart trädgård?

Hur stor är min trädgård?

Ju större trädgården är, desto mer uppmärksamhet krävs. Även detta kan de smarta trädgårdsredskapen göra enklare för dig. Robotgräsklippare finns i olika varianter beroende på hur stor gräsmattan är. Hur många sprinkler och sensorer du behöver beror också i hög grad på hur stor din trädgård är. Storleken på din trädgård är därför en av de avgörande faktorerna som du måste ta hänsyn till.

Gräs, växter, blommor, grönsaker eller allt?

Du styr sammansättningen av dina smarta trädgårdsredskap utifrån trädgårdens olika delar. Om du bara har en liten gräsmatta räcker det kanske med en enda gräsklippare. Ju mer omfattande och komplex din trädgård är, desto fler verktyg behöver du för att sköta den optimalt. Smarta sensorer i grönsaks- och blomsterrabatter behövs i kombination med ett smart bevattningssystem för att säkerställa en optimal vattenförsörjning.

Var finns el- och vattenanslutningar?

Smart bevattning kräver en vattenanslutning och de flesta smarta trädgårdsredskap kräver en anslutning till en bridge, som i bästa fall kan ansluta hela trädgården. Smart trädgårdsbelysning kräver också kontinuerlig strömförsörjning. Beroende på var dessa anslutningar finns i trädgården måste du tänka på vilka verktyg och apparater du köper och installerar.