• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Kompatibilitet

Kamerasynfält

Funktioner

Säkerhet

Smart säkerhet för hemmet

Hela idén med Smart Home grundar sig i att de smarta produkterna ska bidra till förbättrad livskvalitet och ökad effektivitet. Därför spelar säkerheten en viktig roll. Även om husen blir allt säkrare så finns det goda anledningar att investera i ett smart säkerhetssystem, dessa system hjälper dig t.ex. att hålla koll på ditt hem när du är bortrest. Smarta säkerhetsprodukter är mer än bara ett inbrottsskydd. För en komplett säkerhetsinstallation finns det även produkter för brand- och vattenskydd.

Filter
...

Vad är smart säkerhet?

Larmsystem mot inbrott, brand och översvämning är inget nytt. Men övervakningskameror, larm, brandvarnare med flera kan nu styras via din smartphone eller surfplatta. Det är både en enkel installation och användarvänlig styrning vilket ökar känslan av säkerhet och komfort. Dessutom kan de smarta säkerhetsenheterna kombineras med andra smarta enheter för att skapa ett individuellt anpassat system som är skräddarsytt efter dina behov.

Vilka smarta säkerhetsprodukter finns det?

Det finns många olika säkerhetsprodukter. Förutom inbrottsskydd finns även produkter för att förhindra brand och översvämning.

Smarta produkter som förhindrar inbrott

Skydd mot inbrott är en viktig fråga när det gäller att säkra hemmet. En ökad känsla av trygghet ger dessutom förbättrad hemtrevnad. Därför är det inte förvånande att det finns ett brett utbud av produkter inom denna kategori.

Övervakningskameror

En av de klassiska anordningarna för att säkra ditt hem är övervakningskameror. Med en övervakningskamera har du alltid en video av ditt hem, både inom- och utomhus. På så sätt kan du alltid hålla koll på vad som händer i ditt hem och vilka som kommer in och ut. Om kameran ser något ovanligt kommer du att meddelas omedelbart via appen eller push-notiser.

Dörr- och fönstersensorer

Om du glömmer att stänga ett fönster eller en balkongdörr efter att du har vädrat ökar risken för inbrott. Smarta dörr- och fönstersensorer skyddar dig mot detta genom att påminna om att ditt fönster eller din dörr har varit öppen för länge eller inte stängts ordentligt.

Smarta larm

Larm är också ett bra skydd mot inbrott. Dels jagar de bort inbrottstjuvar men de drar också till sig grannarnas uppmärksamhet. På så sätt kan eventuella inbrott enkelt och effektivt förhindras.

Rörelsesensorer

Rörelsesensorer är en viktig del av ett säkerhetssystem. De registrerar rörelser och skickar sedan meddelanden till din telefon eller en annan ansluten enhet, t.ex. ett larm. Därför vet du alltid om någon är i närheten.

Ett säkrare hem tack vare smarta vattenlarm

En översvämning i huset kan ske snabbt: Läckande tvättmaskin, ett vattenrör som brister eller ett kraftigt regnväder som kan få källaren översvämmad. Skadan kan vara enorm, särskilt om du inte märker den omedelbart. Förutom att kvaliteten på golvet försämras av vattnet kan mögel utvecklas, vilket också är skadligt för hälsan.

Även om ett smart vattenlarm inte skyddar mot översvämningar och vattenläckage i huset, hjälper den till att upptäcka eventuella problem i ett tidigt skede. På så sätt kan lämpliga åtgärder vidtas och större skador förhindras.

Hur skapar jag ett optimalt säkerhetssystem för hemmet?

Ett komplett säkerhetssystem för hemmet gör att du känner dig trygg och bekväm även när du inte är hemma. Ett optimalt säkerhetssystem täcker effektivt alla faror och är lätt att installera och använda. Den skyddar ditt hem mot inbrott, brand och vattenskador. Följande utrustning utgör det perfekta säkerhetssystemet:

  • Övervakningskameror och rörelsedetektorer vid entréer (inomhus och utomhus).
  • Fönster- och dörrsensorer vid lättåtkomliga fönster och dörrar.
  • Brandvarnare i köket, sovrummet och vardagsrummet.
  • Vattenlarm i källaren eller i tvättstugan.

Om du glömmer att stänga dörrarna när du lämnar huset rekommenderas också ett smart lås. Den har funktionen "Lock and Go" "och låser dörren så fort du lämnar huset."