• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
 • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
 • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Kompatibilitet

Antal termostater

Google Assistant - Gör din vardag smartare med din personliga assistent

Den intelligenta röstassistenten från Google är den perfekta rumskompisen. Som personlig assistent organiserar den dina möten och svarar på alla dina frågor. För din personliga underhållning kan du strömma din favoritmusik eller dina favoritvideor. Google Assistant kan också styra ditt smarta hem med röstkommando. Här nedan hittar du de produktpaket som fungerar tillsammans med Google Assistant. 

Filter
...

Varför välja Googles smarta hem-enheter?

Vill du kunna släcka ljuset utan att resa dig upp eller ta fram din smartphone? Med den smarta röstassistenten Google Assistant är detta inget problem. Med ett kort röstkommando kan du styra ditt smarta hem precis som du vill ha det. Förutom effektivitet erbjuder Google Assistant-enheterna ytterligare funktioner för underhållning: Google Chromecast gör vanliga tv-apparater smarta. I kombination med Google Assistant kan du också strömma filmer och serier till din tv.

Vad är det som gör Googles produkter speciella?

Googles smarta produkter erbjuder enkel installation, omfattande funktioner och en modern, strömlinjeformad design. Googles omfattande kompatibilitet med andra märken och produkter och dess omfattande informationsutbud gör din vardag mycket roligare och enklare. Du kan till exempel få ett recept uppläst i köket medan du släcker ljuset i barnrummet och streamar det senaste avsnittet av din favoritserie på TVn.

Vilka produkter för smarta hem erbjuder Google?

Googles mål är att göra din vardag enklare. Det handlar inte bara om att använda rätt enhet, utan också om att installera den. Såhär enkelt är det: packa upp den, ge den ström och anslut till Wifi. Du kan styra den med din smartphone, surfplatta, bärbara dator eller med ett röstkommando. Följande enheter ingår i det aktuella sortimentet:

Google Assistant

 Google Nest AudioGoogle Nest Mini
Mått175 x 124 x 78 mmØ 98 mm, höjd 42mm
StrömförsörjningNätström 1,5mNätström 1,5m
OperativsystemAndroid/ iOSAndroid/ iOS
Funktioner
 • Ringa
 • Skicka SMS
 • Ta fram information
 • Ställa alarm
 • Översätta
 • Underhålla
 • Spela upp media
 • Styra smarta enheter
 • Ringa
 • Skicka SMS
 • Ta fram information
 • Ställa alarm
 • Översätta
 • Underhålla
 • Spela upp media
 • Styra smarta enheter
RöstigenkänningJa, genom Google Assistant Voice MatchJa, genom Google Assistant Voice Match
Manuell styrningJa, läs mer här Ja, läs mer här
SensorerMikrofon, BluetoothMikrofon, Bluetooth
Bluetooth

Vad skiljer högtalarna åt?

När det kommer till funktioner så skiljer sig Google Nest Audio och Google Nest Mini inte sig åt nämnvärt. Det som håller produkterna isär är däremot ljudkvaliteten. Google Nest Audio har djupare bas och ett starkare ljud vilket gör att den lämpar sig bättre för musik och film. Google Nest Mini har dock ett överraskande bra ljud och gör sig därför till en värdig utmanare bland andra högtalare i samma storlek.

Google Wifi

 Google Nest Wifi
StrömförsörjningNätström
AnslutningarEthernet, LAN
Funktioner
 • Förbättrar Wifi-anslutningen
 • Inbyggd smart högtalare
 • Signalförstärkning genom Google Nest Wifi - Access Points
Funktioner i Google Home-appen
 • Dela Wifi-lösenordet med enkelt med gäster
 • Testa din nätverkshastighet
 • Prioritera specifika enheter som bör få högre hastighet
 • Använd Family Wifi-funktioner för att ställa in timer för Wifi-anslutning till vissa enheter. Detta är användbart om du vill begränsa dina barns tillgång till Wifi under vissa tider på dygnet.

Med Google Wifi kommer din trådlösa anslutning inte längre att gå sönder. Eftersom Google Wifi sprider sitt eget wifi i hela huset kan Multiroom och andra trådlösa enheter integreras och användas utan kvalitetsförlust. Vill du att din TV ska ha den bästa trådlösa anslutningen? Google Wifi låter dig också prioritera. För gästernas Wi-Fi-nätverk? Inga problem. Det går snabbt och enkelt att installera den. Med Google Wifi kan du till och med ställa in föräldrakontroller. Vissa enheter kommer då att uteslutas från det trådlösa nätverket vid en viss tidpunkt.

Få ut det mesta av din Google Assistant

Med en röstassistent kan du göra sökningar och styra din musik och dina enheter - allt med rösten. Denna funktion används allt oftare. 63 procent av användarna av röstassistenter använder endast rösten för att styra smarta hem-apparater.

Vilka funktioner kan du utföra med ett röstkommando?

 • Använda olika streamingtjänster
 • Justera volymen
 • Byta låt
 • Ställa in temperaturen
 • Göra konventionella enheter smarta
 • Slå på eller av strömförsörjningen
 • Tända och släcka lampor
 • Dimra lampor
 • Byta färg på lampor

Hur kan jag styra mina Smart Home-enheter med en röstassistent?

Instruktioner för installation av till exempel Google Nest Mini + Philips Hue Lightstrip Starter Kit:

 1. Anslut Google Nest Mini till nätström
 2. Ladda ner Google Home-appen
 3. Konfigurera Google Assistant i Google Home-appen
 4. Anslut Philips Hue Bridge till elnätet
 5. Ladda ner Philips Hue-appen
 6. Anslut ljuslisten till Philips Hue Bridge enligt instruktionerna i appen
 7. Lägg till Philips Hue Lightstrip som en ny enhet i Google Home-appen under SmartHome Control
 8. Säg "Hej Google, slå på ljusremsan."

Google Assistant vs Amazon Alexa

Google Assistant och Amazon Alexa är två smarta högtalare från de ledande teknikföretagen Google och Amazon. Men vad är skillnaderna mellan de två enheterna?

 Google AssistantAmazon Alexa
System-kompatibilitetÖppet systemDelvis stängt
SökmotorGoogleBing
SökresultatOmfattandeBegränsad
Personalisering
ProduktkvalitéHögMedelhög
DesignnivåHögMedelhög
Manuell justering av mikrofonen
Multiroom funktion

Google Assistant använder Google som sökmotor, medan Alexa använder Bing. Google Assistant-enheter använder ett öppet söksystem där det bästa sökresultatet visas utan att leverantören föredras. Amazon Alexa använder ett målinriktat söksystem. Förutom fullständigheten i de sökningar som används av röstassistenterna finns det en annan stor skillnad: Google Assistant ger detaljerade och omfattande svar, medan Amazon Alexa svarar enkelt och kortfattat. Det är också bra att veta: Alexa talar ännu inte svenska och kan därför bara användas på engelska (eller tyska).

Röstigenkänningen och därmed den personliga styrningen av båda produkterna är välutvecklad och garanterar därför stor användarvänlighet. Med High Excursion-högtalaren erbjuder Google Assistant tydliga höga toner och en kraftfull bas; Amazon Alexa är utrustad med en högtalare med en diskant och en woofer för maximal volym.

Noggrant hantverk och sofistikerad programvara garanterar Google Assistant en utmärkt kvalitet rakt igenom. Med Amazon Alexa finns det utrymme för förbättringar på det här området. Googles design är av hög kvalitet med sitt moderna och eleganta hölje och passar in i alla inredningar. Amazon har hållit designen av Alexa mer futuristisk och teknisk. Båda enheterna är kompatibla med andra högtalare och smarta produkter. Om du inte vill använda röstassistenten i den smarta högtalaren hela tiden kan du manuellt stänga av mikrofonen för båda produkterna och på så sätt inaktivera röstigenkänningen.

Google Homes ekosystem

Slå på lamporna med bara din röst? Det är inget problem med Googles ekosystem för smarta hem. Skapa den själv och du kan styra alla kompatibla produkter med röstkommando. Detta ger dig möjlighet att tända och släcka lamporna med ett enkelt "Okej Google", ändra temperaturen eller styra ditt övervakningssystem. Har du en Google Home Mini? Inga problem, även med den lilla röstassistenten kan du ställa in din systemvärld som du vill.

Vad är speciellt med Google Assistant?

Tack vare Google Assistant behöver du inte längre en smartphone för att styra dina smarta enheter. Tack vare röstigenkänning kan du göra allt detta med din egen röst. Du kan t.ex. tända lamporna, ställa in temperaturen och mycket mer med röstkommando.

"Hej Google, dämpa ljuset i köket."

"Hej Google, hur är vädret i Berlin i dag?"

Bekvämligheten med röstkommandon fungerar inte enbart i rummet som du befinner dig i. Tack vare multiroom-funktionen och röstigenkänning kan du även göra röstkommandon från ett annat rum. Du har alltså kontroll över alla rum i ditt hem.

Du behöver inte sjunga för att njuta av musik. Det är bara att koppla ihop din kompatibla högtalare med din Google Assistant-enhet och använda din röst för att sedan njuta av musiken.

"Okej Google, spela upp musik."

"Hej Google, pausa musiken i vardagsrummet."

Google Assistant har dessutom andra funktioner som gör din vardag enklare. Du kan länka din kalender, handla online och få reseinformation.

"Hej Google, vad står på dagordningen i dag?"

"Hej Google, hur lång tid tar det att ta sig till jobbet?"

"Okej Google, vad är klockan i London?"

"Hej Google, hur säger man 'God eftermiddag' på spanska?"